MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Terengganu

Latest News for State Terengganu in "Sports"

Terengganu bakal bina Akademi Sukan Negeri

Terengganu bakal muncul negeri pertama memiliki akademi sukannya sendiri bagi melahirkan atlet kalangan anak negeri yang mencapai kejayaan seimbang dalam sukan dan akademik.

Stadium runtuh boleh diguna tahun depan

Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Gong Badak, yang runtuh pada bahagian bumbungnya pada tahun 2009 lalu, dijangka dapat digunakan sepenuhnya pertengahan Januari tahun depan.

Syahir ingin ganti Lee Chong Wei

MUDAH tersenyum dan senang menjalinkan persahabatan menyebabkan anak muda kelahiran Kampung Gelung Gajah, Kuala Terengganu, Terengganu ini mudah didekati dan mempunyai ramai kenalan.

 

Jersi Kuning RM2 juta

KERAJAAN negeri Terengganu mengumumkan penajaan Jersi Kuning kejohanan lumba basikal Le Tour de Langkawi (LTdL) 2013 berjumlah RM2 juta.

 

Angkara penyokong

PERSATUAN Bola Sepak Kelantan (KAFA) dan Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT) bakal berdepan hukuman daripada Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

Terengganu terus taja LTdL

KERAJAAN negeri Terengganu akan terus menaja perlumbaan berbasikal berprestij Le Tour de Langkawi (LTdL) edisi ke-18 yang akan bermula pada 21 Februari depan.

Pengerusi Jawatankuasa Belia dan Sukan Negeri Terengganu, Rozi Mamat berkata, jumlah penajaan adalah lebih daripada RM1 juta seperti tahun lepas.

KBS sedia bantu program kelab badminton

KEMENTERIAN Belia dan Sukan (KBS) sedia membantu kelab badminton untuk mencungkil bakat baharu dan melahirkan pemain pelapis bagi menerajui cabaran negara di persada antarabangsa.

Demikian tegas menterinya, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek semalam.

Terengganu tumbang

TERENGGANU tumbang di gelanggang sendiri apabila tewas 1-2 kepada Selangor dalam saingan Liga Super di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu semalam.

Johor DT, Kelantan sama hebat

PERTEMBUNGAN gergasi Pantai Timur, Kelantan dan Harimau Selatan, Johor Darul Takzim (Johor DT) yang dinanti-nantikan berakhir dengan keputusan seri apabila kedua-dua pasukan terikat 1-1 pada aksi Liga Super di Kota Bharu, malam tadi.

Pelumba TSG sukar digugat

Pelumba TSG sukar digugat