MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Terengganu

Latest News for State Terengganu in "Entertainment"

Puteri Umno turun padang kemas jentera

HULU TERENGGANU - Pergerakan Puteri Umno Dewan Undangan Negeri (Dun) Telemong semakin rancak turun padang bertemu ahli pada peringkat akar umbi bagi mengeratkan hubungan, sekali gus memperkemaskan jentera sebelum menghadapi ‘perperangan’ pilihan raya umum akan datang.
 

PM visits Terengganu with pledge of support for state initiatives

KUALA TERENGGANU: Datuk Seri Najib Tun Razak visited Terengganu with a pledge to support the state government initiatives for the sake of the people.

 

Terengganu pengeluar udang putih terbesar negara

Terengganu bakal menjadi pengeluar udang putih terbesar negara apabila projek Ladang Akuakultur Udang Bersepadu (iSHARP) di Kampung Nyatuh, Setiu beroperasi sepenuhnya dalam tempoh dua hingga tiga tahun lagi.

 

 

 

 

Lebih 20,000 meriahkan sambutan Maulidur Rasul

Sambutan Maulidur Rasul peringkat negeri yang diadakan di Stadium Negeri, Kuala Terengganu disambut meriah dengan mencatat rekod penyertaan luar biasa lebih 20,000 umat Islam dari seluruh negeri.

 

 

 

 

Lembah silika pertama dunia di Terengganu

Lembaga Tabung Amanah Warisan Negeri Terengganu dan TRG Industrial Minerals Sdn. Bhd. (TIM) hari ini memeterai Perjanjian Persefahaman (MoU) untuk membangunkan lembah silika yang pertama di dunia di Terengganu.

 

Terengganu sasar 4 juta pelancong

Terengganu menyasarkan kedatangan empat juta pelancong ke negeri itu pada tahun ini berbanding 3.9 juta yang datang pada tahun lalu.

 

TDMP terima tauliah akreditasi amalan pertanian yang baik

TDM Plantation Sdn Bhd (TDMP) menerima pentauliahan akreditasi `Code of Good Agricultural Practice for Oil Palm Estates and Smallholdings' daripada Lembaga Kelapa Sawit Malaysia (MPOB).
 

Karnival Dun Chukai buka ruang rakyat bertemu pemimpin

Karnival Hari Keluarga DUN Chukai 2011 anjuran Pusat Khidmat Masyarakat DUN Chukai mendapat sambutan yang baik daripada semua lapisan masyrakat dan berbilang kaum seperti Melayu, China dan India.

 

Karnival Hijrah tawan Terengganu

Karnival Hijrah 2011 anjuran bersama Jabatan Perdana Menteri, Kerajaan Negeri Terengganu dan TV AlHijrah buat pertama kalinya mencatatkan sejarah apabila, lebih dari 200,000 pengunjung membanjiri Dataran Shah Bandar, sepanjang tiga hari karnival ini berlangsung (22 Disember hingga 24 Disember).

 

 

 

 

Pesta Buku Terengganu 2012

KUALA TERENGGANU - Kerajaan Negeri melalui Perbadanan Perpustakaan Awam Terengganu dan Jabatan Pelajaran Negeri akan menganjurkan Pesta Buku Terengganu 2012 selama tujuh hari bermula hari ini, bertempat di Pusat Dagangan Terengganu (TTC), di sini.